A kávéházról

Egy szelet Párizs Budapesten

Budapest szívében, a hajdani polgármesterről elnevezett hangulatos Kamermayer téren, a nagy szilfa tövében áll a Gerlóczy Kávéház és Rooms de Lux.

A Gerlóczy romantikus búvóhely, sokan Budapest “legpárizsisasabb” helyeként emlegetik. A kávéház tulajdonosa T. Nagy Tamás gourmet szakember, kereskedő erősen kötődik Franciaországhoz, ebből is adódik a franciás jelleg. A “párizsiasság”még Stephen Spielberg-nek is szemet szúrt, 2005-ben a Gerlóczy teraszán forgatta München című filmjének párizsi jeleneteit.

Tavasztól őszig a kávéház életének fő színtere a nagy terasz, a több mint száz éves, csodálatos szilfa tövében. Az étlapunk bisztró jellegű, magyar és nemzetközi konyhák ételei egyaránt megtalálhatók rajta. Faszénen sült makrélánk mára helyi nevezetességgé vált. Budapesti tartózkodása alatt Jeremy Irons-nak is ez a kedvenc fogása.

2007 óta a kávéház fölött 15 szoba várja a századfordulós budapesti hangulatra vágyó utazókat. 2011-ben négy új, tetőtéri szobával bővült a ház. A kávéház és a szobák kialakításakor fontos szempont volt az eredeti századfordulós hangulat visszaadása, ugyanakkor a szerethető modernség megvalósítása. A részletgazdag enterieur nem tolakodó, játékos ugyanakkor harmonikus elegye az art deco és napjaink stílusának. A kávéház és a szobák terei és teljes berendezése egyedi tervezés és kivitelezés eredménye, Matolcsi Mónika munkája.

A Gerlóczyban mindig történik valami…

Tavasszal füvet növesztünk, piknikezünk, nyáron a teraszon nyaralunk, biciklizünk. Ősszel, télen gesztenyét és fánkot sütünk,osztrigázunk, forraltborozunk, karácsonyfát állítunk.

A Gerlóczyban szép az élet.

Az év minden napján nyitva tartunk. Nyitva tartás: reggel 7-től 23 óráig.

Zene: A kávéház nyitása óta keddtől - szombatig minden este Gertner Gergely hárfázik. Amikor ő pihen, hétfőn és vasárnap Garaguly István zongorázik.